Dansul frunzei

Privea fascinata dansul frunzei in cadere. Aceasta se rotea ca o balerina in galben, cu mainile si picioarele rasfirate in forma de stea. Facea o spirala, apoi aluneca inapoi in sus precum o barca pe un val inalt. Linistea ce acompania acest dans avea propria sa muzicalitate.

„Unde ai plecat?” Vocea lui o facu sa tresara. Tocmai rupsese o vraja.

„Iar am facut-o?” intreba Carmen zambind.

Nic zambi si el. „Da. Esti foarte simpatica. Se vede pe fata ta. Iti muti privirea treptat in jos, dupa care se defocalizeaza.”

„De fapt atentia mi se concentreaza in interior, de aceea privirea este defocalizata. Pentru ca nu mai exista nimic in mediul extern ce prezinta interes pentru mine in acel moment. Dar nu mi-am dat seama ca este asa de evident.” remarca amuzata Carmen.

„E ca si cum te-ai incuia intr-o camera fara ferestre. Te izolezi intr-o incapere din spatiul tau mental. As fi curios sa dau buzna in camera, sa vad cu cine te prind acolo.”

„Ha. De cele mai multe ori sunt doar eu cu mine. Acum, de exemplu, eram cu o frunza balerina.”

„Traiesti atat de mult in capul tau.”

„E cel mai sigur mediu pe care il cunosc.”

Yellow ballerina
Photo by Ed Shelley on Unsplash

Si zicand aceasta Carmen puse ceasca de cafea jos, se indeparta de fereastra si se indrepta spre etaj. Avea o durere minunata in tot corpul. Abia putea sa isi duca mainile la spate pentru a-si desface sutienul. Fiecare pas pe care il facea in sus pe scari ii facea picioarele sa pulseze, de la fese pana la genunchi. Isi musca buzele, savurand fiecare miscare ce o facea sa tresara si sa constientizeze mai mult ca trupul ii era acolo, mai prezent ca niciodata.

Stia ca o privea in timp ce ea pasea leganat in sus pe scari si asta ii aducea cel putin la fel de multa placere ca senzatiile provocate de efortul fizic.

„Da. Priveste ce opera de arta ai creat” gandi ea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s